ГоловнаСвіт

Поліція розігнала ЛГБТ-акцію в Стамбулі

Марш на підтримку трансгендерів заборонив суд.

Поліція розігнала ЛГБТ-акцію в Стамбулі
Фото: EPA/UPG

Турецька поліція застосувала сльозогінний газ і гумові кулі, щоб розігнати людей, які вийшли на парад на підтримку трансгендерів у Стамбулі. Про це повідомляє Reuters.

Кілька сотень спецпризначенців оточили площу Таксим, щоб не допустити проведення маршу, забороненого напередодні місцевим судом. Влада вирішила, що ЛГБТ-спільноті не варто проводити свої акції під час священного місяця Рамадану, через що надійшли погрози з боку націоналістів.

Щорічні гей-паради проводять у Стамбулі щорічно з 2003 року. Цього року його призначили на 26 червня. До минулого року жодних інцидентів під час проведення заходу, в якому брали участь десятки тисяч людей, не виникало. Але 2015 року поліція застосувала водомети і гумові кулі, щоб розігнати людей, які брали участь у ньому.

На відміну від багатьох ісламських країн, у Туреччині гомосексуалізм не вважається злочином, але значна частина населення ставиться до геїв вороже.

Нагадаємо, що український Марш рівності за посиленої охорони поліцією відбувся 12 червня в Києві. Участь у ньому взяли близько тисячі осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram