ГоловнаСвіт

Норвезькі поліцейські затримали українця-водія автобуса, що потрапив у ДТП

Чоловікові надали адвоката і перекладача, а на допиті був присутній працівник консульства

Норвезькі поліцейські затримали українця-водія автобуса, що потрапив у ДТП
Фото: EPA/UPG

Норвезькі поліцейські прийняли рішення про тимчасове затримання громадянина України, який перебував за кермом автобуса, що потрапив у дорожньо-транспортну пригоду 30 липня.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ у Фейсбуці.

"Посольство уважно стежить за розслідуванням правоохоронних органів Норвегії справи про ДТП з автобусом. Узяли до уваги їхнє рішення про тимчасове затримання громадянина України, який перебував за кермом у момент аварії", - наголошується в повідомленні.

На допиті українця був присутній працівник посольства України. Також норвезька сторона надала йому адвоката і перекладача.

"Посольство вживає усіх необхідних заходів з метою забезпечення прав та інтересів затриманого громадянина. Зокрема, під час його допиту слідчими було забезпечено присутність консульського працівника посольства, отримано підтвердження норвезької сторони про надання з її боку адвоката і перекладача. Очікуємо об'єктивного і справедливого розслідування цієї справи", - зазначають у МЗС.

Повідомляється також, що четверо українців, які постраждали в ДТП, наразі перебувають у лікарнях, двох із них випишуть найближчим часом. Решту постраждалих вже виписали.

Від туристичної і страхової компаній очікується своєчасне забезпечення всіх постраждалих квитками для повернення в Україну. Посольство приділяє особливу увагу забезпеченню якнайшвидшого повернення в Україну тіла загиблого.

"Від відповідних туристичної і страхової компаній очікується своєчасне забезпечення всіх громадян України, які залишаються в Норвегії, квитками для повернення в Україну, а також виконання інших зобов'язань, передбачених угодами страхування", - йдеться в повідомленні МЗС.

Нагадаємо, 30 липня за 100 км від норвезького міста Олесунд сталося ДТП за участю туристичного автобуса, в результаті якого постраждали громадяни України. Одна людина загинула.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram