ГоловнаСвіт

Поліція Лондона збільшила кількість співробітників на вулицях для захисту від потенційних терактів

Рівень загрози терактів у Лондоні залишається "серйозним"

Поліція Лондона збільшила кількість співробітників на вулицях для захисту від потенційних терактів
Полиция Лондона

Лондонська поліція задіє додатково 600 озброєних співробітників по всій столиці для захисту від загрози нападів.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Рівень загрози терактів у Лондоні залишається "серйозним" і розгортання додаткових сил поліції не є реакцією на якісь конкретні дані розвідки, є довгостроковою відповіддю на хвилю смертельних атак у європейських країнах, зазначає агентство.

"Будь-хто, хто стежить за подіями у Європі протягом останніх кількох тижнів, зрозуміє, чому ми хочемо показати нашу рішучість захистити громадськість", - йдеться в заяві комісара поліції Лондона Бернарда Хоган-Хоу.

Згідно з британськими методами роботи поліції, більшість співробітників поліції Лондона не носить вогнепальну зброю.

"Реальність така, що для того, щоб мати справу з озброєними і смертоносними нападниками, потрібні офіцери з вогнепальною зброєю, які застосовуватимуть силу, щоб зашкодити нападникам виконати свої цілі. Нашими офіцерами з вогнепальною зброєю є ті, хто працюватиме в напрямку небезпеки", - сказав Хоган-Хау.

Додаткових офіцерів з вогнепальною зброєю буде видно громадськості, вони працюватимуть по всьому Лондону як пішки, так і в транспортних засобах.

Лондон став метою терористів-смертників 7 липня 2005 року, коли чотири радикальні ісламісти підірвали себе у трьох потягах метро й одному автобусі. У результаті терактів загинули 52 людини.

Відтоді численні змови було зірвано, проте сталося і кілька атак меншого масштабу. Так, у травні 2013 року двоє екстремістів вбили військового барабанщика.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram