ГоловнаСвіт

КНДР запустила балістичну ракету у бік Японського моря

Ракета впала у виключній економічній зоні Японії

КНДР запустила балістичну ракету у бік Японського моря
Запуск учебных ракет в КНДР
Фото: EPA/UPG

КНДР запустила балістичну ракету у бік Японського моря.

Про це повідомляє південнокорейське агентство "Ренхап" із посиланням на заяву комітету начальників штабів Республіки Корея.

Ракету запустили близько 08:00 (близько 02:00 за Києвом) з провінції Хванхе-Намдо.

За інформацією міноборони Японії, жодного збитку наразі не зафіксовано. У зв'язку із запуском при уряді країни створено екстрений штаб, повідомляє телеканал NHK.

Як заявив міністр оборони Японії Ген Накатані, ракета впала у винятковій економічній зоні країни на захід від півострова Ога.

Уряд Японії направив КНДР протест.

Наприкінці червня Північна Корея провела невдалий запуск балістичної ракети зі свого східного узбережжя. Передбачається, що це була ракета середньої дальності «Мусудан». Чотири попередні спроби запуску цієї ракети також не увінчалися успіхом.

На початку липня повідомляли, що Північна Корея, незважаючи на міжнародні санкції, відновила виробництво плутонію для ядерної зброї.

У січні КНДР провела четверте ядерне випробування, а в лютому запустила ракету далекої дії. 3 березня Радбез ООН проголосував за посилення санкцій проти КНДР, після чого Пхеньян заявив, що готовий застосувати ядерну зброю будь-якої миті, якщо це буде потрібно.

Нагадаємо, що в червні КНДР заявила про успішне випробування ракети, здатної завдати удару по силах США у Тихому океані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram