ГоловнаСвіт

У британському уряді з'явився ще один кіт

Кіт Гладстон став мишоловом відомства.

У британському уряді з'явився ще один кіт
Фото: bbc.com

Міністерство фінансів Великобританії обзавелося власним котом-мишоловом на прізвисько Гладстон.

Про це пише російська служба Бі-бі-сі.

Гладстон - третій представник сімейства котячих, який "працює" в урядовому кварталі в Лондоні.

Кіт Ларрі став мешканцем резиденції прем'єр-міністра на Даунінг-стріт, 10 в 2011 році. Незважаючи на нещодавню зміну прем'єр-міністрів, свій офіційний пост мишолова він зберіг.

Кіт Палмерстон приступив до виконання обов'язків з регулювання поголів'я гризунів у британському Форін-офісі на початку цього року.

Коту Гладстону півтора року. Він - колишнє бездомне кошеня, якого підібрали на вулиці працівники притулку в лондонському районі Баттерсі. Раніше його називали Тіммі. Тепер він носить ім'я колишнього прем'єр-міністра і міністра фінансів Великобританії Вільяма Гладстона (1809-1898).

Подібно своїм колегам Ларрі та Палмерстону Гладстон має "Інстаграм". У профілі він представляється "найпопулярнішим співробітником казначейства Її Величності".

Нагадаємо, кіт Ларрі, який працював на Даунінг-стріт головним мишоловом при прем'єр-міністрові, був звільнений за неробство на работі. На його місце призначили кішку Фрею, що належить канцлеру Казначейства Великобританії, члену Консервативної партії Джорджу Осборну. При цьому Ларрі залишився жити в прем'єрській резиденції, де він оселився з 2011 року. Тварини навіть побилися між собою, але поліцейським вдалося їх помирити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram