ГоловнаСвіт

Поминальна церемонія пам'яті жертв МН-17 відбудеться в закритому режимі

Церемонія відбудеться 17 липня.

Поминальна церемонія пам'яті жертв МН-17 відбудеться в закритому режимі
Фото: EPA/UPG

У Нідерландах 17 липня, в другу річницю катастрофи рейсу МН17, відбудеться поминальна церемонія пам'яті жертв трагедії.

Про це повідомив голландський громадський мовник NOS, зазначає Укрінформ.

"Як і минулого разу, поминальна церемонія відкрита тільки для родичів", - йдеться в повідомленні.

Пам'ятні заходи відбудуться в місті Вейфгаузен недалеко від аеропорту Скхіпхол, звідки два роки тому вилетів літак рейсу МН17. Наступного року недалеко від цього місця заплановано звести пам'ятник жертвам катастрофи.

Як відомо, на борту літака перебували 298 осіб, значна частина пасажирів були громадянами Нідерландів. Усі вони загинули. Голландський Радбез установив, що літак збили боєголовкою 9N314M, запущеною із системи "Бук". Голова Ради безпеки Нідерландів Тібе Йоустра в інтерв'ю голландським ЗМІ заявив, що ракета, якою збили літак, була випущена з території, контрольованої бойовиками. Кримінальне розслідування, яке має встановити винуватців, триває.

Водночас міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat установила номер зенітного ракетного комплексу "Бук" з російської 53-ї зенітно-ракетної бригади, яким збили літак "Малайзійських авіаліній". Крім того, група активістів-розслідувачів Bellingcat, провівши власне дослідження на підставі аналізу соціальних мереж та інших відкритих джерел, підготувала звіт, в якому ідентифікувала 20 російських військових, причетних до катастрофи МН17. Цей звіт з іменами і фотографіями військових група передала нідерландській прокуратурі.

Питання про притягнення до відповідальності осіб, винних у авіакатастрофі малайзійського літака МН-17, повторно порушуватимуть не тільки в другу річницю трагедії, а й на наступній сесії Генеральної асамблеї ООН з вересня, повідомив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко в ексклюзивному інтерв'ю LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram