ГоловнаСвіт

США ввели санкції проти Кім Чен Ина

Лідера КНДР покарано за "обурливі порушення прав людини".

США ввели санкції проти Кім Чен Ина
Фото: EPA/UPG

Сполучені Штати Америки ввели персональні санкції проти лідера Північної Кореї Кім Чен Ина і десяти високопоставлених чиновників з його оточення.

"Під владою Кім Чен Ина мільйони жителів Північної Кореї продовжують відчувати нестерпну жорстокість і тяжкі втрати, їх віддають на позасудові страти, примусову працю та тортури", - йдеться в заяві заступника міністра фінансів США з питань тероризму і фінансової розвідки Адама Шубіна (Adam Szubin).

Санкції передбачають арешт всього майна або інших активів, які перебувають під американською юрисдикцією, а також заборону на будь-які транзакції американських громадян з цими особами.

Кім Чен Ин вперше потрапляє під дію персональних санкцій.

Разом з Кім Чен Ином, під санкції США потрапили керівники міністерства народної безпеки і виправної служби Мін'юсту Північної Кореї, у розпорядженні яких  перебувають табори примусової праці, а також голови відомств, що відповідають за державну пропаганду.

Нагадаємо, що Кім Чен Ин, третій представник династії Кимов, перебуває при владі з кінця 2011 року.

Він носить титули вищого керівника, лідера партії, армії і народу КНДР, голови Державної ради КНДР верховного головнокомандувача Корейської народної армії, маршала КНДР, депутата Верховних народних зборів КНДР, третього сина Кім Чен Іра, великого спадкоємця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram