ГоловнаСвіт

Сирійська опозиція погодилася на запропоноване армією Асада перемир'я

Бійці поміркованої опозиції погодилися зберігати режим тиші так довго, як це буде робити протиборча сторона.

Сирійська опозиція погодилася на запропоноване армією Асада перемир'я
Сирийская оппозиция

Представники коаліції поміркованої сирійської опозиції зі "Сирійської вільної армії" погодилися на перемир'я, запропоноване урядовими силами в честь свята Ід аль-Фітр (Ураза-байрам), присвяченого закінченню священного для мусульман місяця Рамадан.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Ми, збройні революційні групи Сирії, вітаємо всякі зусилля для встановлення перемир'я в період Ід аль-Фітр. Ми заявляємо, що будемо зберігати його так довго, як це буде робити протиборча сторона", - йдеться в заяві одного з високопоставлених ополченців в Twitter.

Раніше 6 липня про введення режиму тиші на всій території країни заявили сирійські військові. Його встановлено о 01:00 і  він повинен тривати до кінця дня 8 липня.

У Сирії з 2011 року триває громадянська війна, в результаті якої, за даними ООН, загинули понад 280 тис. осіб. Урядовим військам протистоять загони помірної опозиції, яка вимагає відставки президента Башара Асада, а також бойовики з різних терористичних угруповань.

З 27 лютого в Сирії діє угода про припинення вогню. Резолюція в підтримку перемир'я була прийнята Радою безпеки ООН, проект документа спільно підготували США та Росія. Угода має на увазі, що військові дії триватимуть тільки щодо терористичного угруповання "Ісламської держави" (ІДІЛ), "Фронту ан-Нусра" й інших терористичних організацій, визначених Радою Безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram