ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії взялися за головні ліберальні ЗМІ

Під тиск потрапили телеканал "Дощ" і "Ехо Москви".

У Росії взялися за головні ліберальні ЗМІ
Фото: freerutube.com

Відразу два провідні ліберальні російські ЗМІ потрапили нещодавно під тиск російської влади.

Так, Генпрокуратура РФ укотре перевірить телеканал "Дощ" за заявою російського руху "Антимайдан".

У заяві на сайті руху йдеться, що приблизно в 30 матеріалах на сайті каналу немає вказівки, що "Ісламська держава" заборонена в Росії. "Це є прямим порушенням закону "Про протидію екстремістській діяльності» і відповідає змісту частини 2 статті 13.15 КоАП РФ (зловживання свободою масової інформації)", - вказано в заяві.

Як відомо, Верховний суд РФ визнав "Ісламську державу" терористичною організацією, заборонив її діяльність, а також поширення інформації про неї без відповідної позначки.

Це вже не перша перевірка "Доща". На початку грудня минулого року прокуратура за заявою невідомих громадян влаштувала на "Дощі" перевірку виконання законодавства про протидію екстремізму, трудових договорів та законодавства про ліцензування. У вересні 2015 р. у прокуратуру звернулися депутат Держдуми від "Єдиної Росії" і лідер партії "Родіна" Олексій Журавльов із проханням перевірити дотримання телеканалом "Дождь" положень законодавства та умов ліцензії.

Крім того, головного редактора сайту "Ехо Москви" Віталія Рувинського викликали на допит у ФСБ після того, як співробітники відомства у вівторок вилучили листування редакції сайту з публіцистом Андрієм Піонтковським. Про це повідомив у Твіттері головний редактор радіостанції "Ехо Москви" Олексій Венедиктов.

Раніше повідомляли, що голова комітету Держдуми з безпеки та протидії корупції Ірина Ярова направила в Генпрокуратуру РФ запит про перевірку на предмет екстремізму статті Андрія Піонтковського про Чечню "Бомба, що готова вибухнути", опубліковану в січні на сайті "Ехо Москви".

В останніх двох абзацах статті Піонтковський закликав до виключення Чеченської республіки зі складу Росії. Це, на його думку, могло б запобігти потенційному конфлікту. Згодом ці заклики було видалено.

Раніше спецслужби вже займалися текстами Андрія Піонтковського. Також були погрози особистої розправи, через що йому довелося виїхати з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram