ГоловнаСвіт

У Британії пройшли останні теледебати перед референдумом про "Брексит"

Кемерон закликав голосувати за збереження членства в ЄС.

У британській столиці Лондоні на сцені "Уемблі Арени" ввечері у вівторок, 21 червня, пройшли останні теледебати з питання про ймовірний вихід Великобританії зі складу Євросоюзу.

Про це повідомляє euronews.

Протягом майже 4-х годин прихильники і противники "Брексита" захищали свої позиції. У суперечці про майбутнє Великобританії зійшлися колишній і діючий мери Лондона Борис Джонсон і Садік Хан.

Джонсон, який підтримує вихід Британії з ЄС, укотре поскаржився на те, що необхідність проведення єдиної загальноєвропейської політики зв'язує британцям руки.

"Усі наші торгові переговори проводить Єврокомісія, в якій лише 3,6% чиновників - з нашої країни. Тому не дивно, що вони, як уже тут говорилося, не змогли наполягти на укладенні таких необхідних угод про вільну торгівлю з Китаєм, Індією та іншими провідними світовими економіками, в тому числі з Америкою", - завив він.

"Борисе, ви повинні були б знати краще, ніж будь-хто інший ... Ось я щодня спілкуюся з керівництвом компаній, що розміщені в нашому місті. Ви, як і я, прекрасно знаєте, що півмільйона робочих місць у Лондоні безпосередньо пов'язані з Євросоюзом. Я спілкуюся з провідними компаніями і в усьому світі. І вгадайте, яке місто понад 60% із них - як-от Sony, AIG Insurance, Bloomberg - обрали для своїх європейських штаб-квартир? Лондон. Половина нашого експорту йде в Європу. Борисе, чому ви раптом змінили свою позицію?" - парирував Садік Хан.

Напередодні голосування, яке відбудеться в четвер, британський прем'єр Девід Кемерон, який активно підтримує європейський вибір, виступив із незапланованим зверненням прямо перед своєю резиденцією на Даунінг стріт, 10.

"Я наголошую, що на першому місці стоїть наша економічна безпека. І вона буде міцнішою, якщо ми залишимося в ЄС. Якщо ми підемо, то поставимо її під загрозу. Під загрозою опиняться робочі місця, сім'ї та майбутнє наших дітей. Нам немає шляху назад", - заявив голова уряду.

Прогнозувати результат голосування мало хто береться, зазначає euronews. Згідно з результатами останніх опитувань, опублікованих на сайті whatukthinks.org, число прихильників виходу Британії зі складу ЄС становить 44%, за збереження членства виступає 45% респондентів, ще 11% британців не визначилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram