ГоловнаСвіт

Тисячі ісландців вийшли на мітинг за відставку прем'єра через "Панамські документи"

Гюннльойгссон може стати першою жертвою офшорного скандалу

Тисячі ісландців вийшли на мітинг за відставку прем'єра через "Панамські документи"
Фото: EPA/UPG

Тисячі ісландців вийшли в понеділок увечері на акцію протесту перед будівлею парламенту в Рейк'явіку з вимогою відставки уряду на чолі з прем'єр-міністром Ісландії Сігмюндуром Давидом Гюннльойгссоном.

Як зазначає euronews, в рамках "офшорного скандалу" у нього виявили зв'язок із зареєстрованою на Британських Віргінських островах компанією, що належить його дружині. Прем'єр заявляє, що ні вона, ні він сам жодних законів не порушували.

"Я, звичайно, не подаватиму у відставку, тому що всім відомо, що моя дружина завжди платила всі податки. Ми також бачили, що вона уникає будь-яких конфліктів інтересів інвестуванням в ісландські компанії", - заявив Гюннльойгссон.

Суть претензій до прем'єра зводиться до того, що його сім'я, не афішуючи цього, володіє великими активами за кордоном, тоді як в Ісландії діють жорсткі обмеження на вивезення капіталу.

Представники кількох партій вже заявили про недовіру до голови кабінету міністрів і зажадали винести це питання на голосування в парламенті. Коаліційний уряд правоцентристів там має більшість, хоча за останній час і втратив значну частину народної підтримки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram