ГоловнаСвіт

ОБСЄ вирішила скликати спецзасідання постійної ради через загострення ситуації в Нагірному Карабасі

Зустріч за участю "трійки" співголів Мінської групи відбудеться 5 квітня у Відні

ОБСЄ вирішила скликати спецзасідання постійної ради через загострення ситуації в Нагірному Карабасі
Фото: sharij.net

Спеціальне засідання постійної ради ОБСЄ щодо Нагірного Карабаху відбудеться у вівторок, 5 квітня, у Відні за участю "трійки" співголів Мінської групи (РФ, Франція і США), передає Інтерфакс-Україна.

"Керівництво ОБСЄ вирішило створити спеціальне засідання постійної ради в зв'язку з різким загостренням ситуації в зоні нагірно-карабахського конфлікту", - наголосило інформоване джерело в штаб-квартирі в ОБСЄ.

За його словами, під час засідання співголови Мінської групи проінформують постійну раду про ситуацію в зоні конфлікту і про свою позицію, а потім відбудеться дискусія за участю держав-учасниць ОБСЄ.

Співрозмовник агентства зазначив, що спеціальному засіданню постійної ради передують консультації за участю співголів МГ ОБСЄ, які відбуваються в понеділок і продовжаться у вівторок.

Нагадаємо, 4 квітня міністр оборони Азербайджану Закір Гасанов розпорядився підготувати війська до ударів по столиці Нагірного Карабаху Степанакерту, якщо найближчим часом противник не припинить вогонь.

3 квітня Міноборони Азербайджану заявило про рішення в односторонньому порядку припинити військові дії. Однак прес-секретар міністерства оборони НКР Сенор Асратян повідомив, що бойові дії в зоні карабахського конфлікту тривають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram