ГоловнаСвіт

Азербайджан оголосив про знищення штабу вірменських сил у Нагірному Карабасі

У міноборони невизнаної Нагірно-Карабахської республіки спростували заяву Баку

Азербайджан оголосив про знищення штабу вірменських сил у Нагірному Карабасі
Нагорный Карабах (Архив)

Міністерство оборони Азербайджану оголосило про знищення у Нагірному Карабаху штабу вірменської армії.

Про це повідомляється на сайті оборонного відомства.

"Точним ударом, завданим азербайджанськими військами, знищено командно-штабний пункт збройних сил Вірменії, який діяв на окупованих (Баку вважає територію Нагірного Карабаху незаконно відірваною - ред.) Азербайджанських територіях. У результаті вбито велику кількість військовослужбовців противника, зокрема офіцерів у званні генерал і полковник", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві оборони невизнаної Нагірно-Карабаської республіки (НКР) спростували цю інформацію, повідомляє РИА Новости.

"Чекаємо на відеодокази, про які каже азербайджанська сторона. Тільки, що вони можуть надати, якщо ніякого знищення КШП [командно-штабного пункту] не було й близько. А говорити про загибель генералів і полковників взагалі зайве", - сказав прес-секретар відомства Сенор Асратян.

Вранці 4 квітня міністерство оборони Вірменії повідомило про те, що запеклі бої йдуть по всій лінії зіткнення в Нагірному Карабасі. У Баку також підтвердили цю інформацію.

Також вранці Азербайджан визнав загибель трьох солдатів у Карабаху за добу.

3 квітня міноборони Азербайджану заявило про рішенні в односторонньому порядку припинити військові дії. Однак прес-секретар міністерства оборони НКР Сенор Асратян повідомив, що бойові дії в зоні карабаського конфлікту тривають.

Перемир'я в зоні карабаського конфлікту було порушено в ніч на 2 квітня.

Нагірний Карабах, населений переважно етнічними вірменами, проголосив незалежність від Азербайджану у 1991 році. Баку спробував повернути регіон під свій контроль за допомогою силової операції, але зазнав невдачі. У 1994 році Азербайджан, Вірменія і невизнана Нагірно-Карабаська Республіка підписали за посередництва Росії бішкекський протокол про перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram