ГоловнаСвіт

Швейцарці відмовилися зробити жорсткішим міграційне законодавство

За попередніми даними, проти автоматичного видворення злочинців-іноземців виступили 59% учасників референдуму

Швейцарці відмовилися зробити жорсткішим міграційне законодавство

Згідно з попередніми результатами референдуму про посилення міграційного законодавства, що відбувся 28 лютого у Швейцарії, більшість тих, хто проголосував, виступили проти автоматичного видворення з країни іноземців, які вчинили кримінальний злочин, повідомляє DW.

За даними представника соціологічного інституту gfs.bern Клода Лонгшама, ініціативу правопопулістської Швейцарської народної партії (ШНП) не підтримали 59% учасників референдуму.

Ці дані підтверджує і підрахунок голосів. 20 кантонів із 26 закінчили підрахунки, згідно з якими 56,7% тих, хто голосував, відхилили посилення міграційних правил.

За допомогою всенародного голосування ШНП намагалася домогтися, щоб у майбутньому всіх без винятку іноземців, які вчинили кримінальне правопорушення, після відбуття покарання автоматично висилали з країни, незважаючи на ступінь тяжкості пред'явленого обвинувачення. Крім того, партія пропонувала ввести для іноземців заборону на в'їзд у Швейцарію терміном до 20 років за будь-яку кримінальну діяльність на території країни.

Якщо за підсумками референдуму ініціатива ШНП провалиться, міграційне законодавство все одно зроблять жорсткішим, повідомляє агентство dpa. Однак при цьому рішення про депортацію прийматиме суд, окремо розглядаючи кожен конкретний випадок.

Нагадаємо, в січні влада Швейцарії зобов'язали мігрантів, які прибули в країну, здавати державі всі цінності і фінанси, які перевищують тисячу швейцарських франків (€914). Ці кошти підуть на покриття витрат на утримання приїжджих. Якщо мігрант протягом семи місяців добровільно залишить територію Швейцарії, гроші йому повернуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram