ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії на шахті прогримів вибух: є жертви

26 заблокованих гірників визнали загиблими.

У Росії на шахті прогримів вибух: є жертви
Взрыв на шахте в Воркуте
Фото: МЧС РФ

У Росії в заполярному місті Воркута під час рятувальних робіт на шахті "Північна" прогримів вибух, загинули шестеро людей.

Серед загиблих - п'ятеро рятувальників Печорського воєнізованого загону МНС Росії, які надавали допомогу заблокованим гірникам. Загинув також один працівник шахти, повідомляє РИА Новости посилаючись на дані МНС.

Фахівці відзначають, що існує загроза повторного вибуху і його ймовірність висока. З огляду на це, зараз усі гірничорятувальні роботи припинено.

Раніше 25 лютого на шахті "Північна" на глибині 780 метрів стався раптовий викид метану та два вибухи, що спричинили обвал породи. За завалами виникла пожежа. Всього на момент аварії в шахті перебували 110 осіб, 80 із них були виведені на поверхню, четверо загинули. Доля 26 людей залишається невідомою.

Сьогодні голова російського МНС Володимир Пучков заявив: практично немає шансів на те, що хтось із решти 26 гірників у шахті "Північна" вижив.

Нагадаємо, наприкінці жовтня в Донецькій області на шахті Краснолиманська стався вибух, унаслідок якого загинув рятувальник, ще двоє були важко поранені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram