ГоловнаЕкономікаДержава

Швейцарія дасть Україні $200 млн на поповнення резервів

Анонсований рік тому кредит надійде в Україну.

Швейцарія дасть Україні $200 млн на поповнення резервів

Президенти України та Швейцарії домовилися про надання 200 млн доларів додаткової допомоги, повідомляє прес-служба Петра Порошенка.

У рамках 46-го щорічного засідання Всесвітнього економічного форуму Порошенко провів зустріч з Президентом Швейцарської Конфедерації Йоханном Шнайдером-Амманном.

"Президент України подякував уряду Швейцарії та швейцарському народу за гуманітарну та фінансову допомогу, сумарний обсяг якої зараз становить близько 350 млн доларів США. Співрозмовники домовилися про надання Україні додаткових 200 млн доларів США на поповнення золотовалютних резервів країни", - сказано в повідомленні.

Окремо обговорювалися шляхи активізації україно-швейцарського торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва. З цією метою була досягнута домовленість про проведення у 2016 році після майже чотирирічної перерви засідання Україно-Швейцарського спільного комітету з торговельно-економічного співробітництва, підготовки до підписання відповідних двосторонніх документів та презентації потенційних інвестиційних проектів.

Судячи з усього, мова йде про 200 млн євро кредиту, виділення яких уряд Швейцарії затвердив у лютому минулого року. Цей кредит - внесок країни в пакет багатосторонньої допомоги для України.

У травні минулого року посол Швейцарії Крістіан Шененбергер заявив, що у 2015-2018 роках Швейцарія виділить Україні 100 млн доларів у вигляді грантової допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram