ГоловнаСвіт

У США поліцейський застрелив 12-річну дівчинку

Батька вбитої помістили під варту без права виходу під заставу

В американському штаті Пенсильванія поліцейський застрелив 12-річну дівчинку, захищаючись від її батька, який наставив на нього гвинтівку.

Про це повідомляє NBC.

Інцидент стався ще вранці 11 січня у містечку Пенн Тауншип. Поліцейський Кларк Стіл додому прийшов, щоб вручити повідомлення про виселення. Батько дівчинки, 57-річний чоловік, наставив на нього гвинтівку 223 калібру.

У цей момент дівчинка на ім'я Кіра Меєр стояла позаду батька біля дверей. Констебль вистрілив із табельного пістолета. Куля пройшла крізь руку чоловіка і влучила в дитину.

Смерть дівчинки лікарі зафіксували на місці події. Її батька ушпиталили в медичний центр і затримали без права виходу під заставу.

Чоловік звинувачується в нападі за обтяжливих обставин. Згідно з судовими документами, він заборгував орендодавцю $1,7 тис. При цьому чоловік знав, що повідомлення про виселення прийде в понеділок.

За словами представника поліції, констебля поставили в таку ситуацію, коли він мусив захищатися.

"На жаль, дівчинка просто випадково опинилася позаду свого батька в цей час", - додав він.

Один із родичів загиблої, який говорив на умовах анонімності, заявив, що трагедії можна було уникнути. "Він (батько) безумовно був неправий, інциденту можна було запобігти", - заявив він.

Місцевий благодійні фонд розпочав збір коштів для мами загиблої дівчинки.

Нагадаємо, наприкінці грудня у США виправдали поліцейських, які застрелили 12-річного хлопчика.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram