ГоловнаСвіт

НАТО відмовилось обмежувати системи ПРО через Північну Корею

Ракети КНДР вже зараз можуть досягти Південної Кореї і Японії, а в перспективі і США

НАТО відмовилось обмежувати системи ПРО через Північну Корею
Фото: Юрий Михайлов

Країни НАТО не підуть назустріч вимогам Росії про обмеження систем протиракетної оборони, заявив у Брюсселі помічник держсекретаря США з контролю над озброєннями Френк Роуз. Блок буде розвивати засоби протиракетної оборони для відбиття можливих загроз, однією з яких є Північна Корея, яка нещодавно заявила про успішні випробування водневої бомби.

Про це повідомляє РБК, посилаючись на Reutes.

"Ми не збираємося погоджуватися на обмеження наших систем, тому що нам потрібна гнучкість у відображенні динамічної і такої, що розвивається, загрози", - сказав Роуз.

За його словами, Північна Корея має велику кількість балістичних ракет, і часто проводить їх випробування. І додав, що ракети КНДР вже зараз можуть досягти Південної Кореї і Японії, а в перспективі і США

Нагадаємо, на початку січня Північна Корея оголосила про проведення першого у своїй історії успішного випробування водневої бомби.

За кілька годин до оголошення Геологічна служба США зафіксувала в районі одного з північнокорейських ядерних полігонів на північному сході країни підземні поштовхи магнітудою 5,1.

Рада Безпеки ООН 6 січня провела екстрену зустріч у зв'язку з цими подіями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram