ГоловнаСвіт

Меркель: Європа виявилася неготовою прийняти мігрантів

Канцлер ФРН виступила проти закриття кордонів усередині Шенгенської зони.

Меркель: Європа виявилася неготовою прийняти мігрантів
Ангела Меркель
Фото: http://news-front.info

Європа виявилася вразливою до такого виклику, як потік мігрантів.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель, виступаючи на бізнес-форумі в Майнці, повідомляє Die Welt.

"У нас досі не налагоджено того порядку і контролю (прийому і розподілу мігрантів, - ред.), яких нам хотілося б", - заявила канцлер Німеччини.

При цьому канцлер виступила проти закриття кордонів усередині Шенгенської зони. До такого способу захисту від напливу біженців останнім часом вдаються деякі європейські країни.

"Ніхто не повинен поводитися так, ніби існує єдина валюта за відсутності можливості достатнього простого перетину кордонів. Із замкненими кордонами єдиний європейський ринок сильно постраждає", - зазначила Меркель. За її словами, для збереження Шенгенської зони необхідно посилити контроль на зовнішніх рубежах Євросоюзу.

Нагадаємо, 11 січня в німецькому місті Кельн група з 20 осіб атакувала шістьох вихідців із Пакистану, в результаті чого двоє з них отримали поранення. Того самого дня п'ятеро учасників цього нападу поранили сирійця.

Випадки насильства проти мігрантів у Кельні відбулися після того, як новорічної ночі на одній з міських площ сталися заворушення. За словами очевидців, чоловіки африканської та арабської зовнішності кидали в натовп петарди, а потім почали відбирати в жінок торбинки й телефони, супроводжуючи свої дії сексуальними домаганнями. У поліцію надійшло 516 заяв про події новорічної ночі. У 40% звернень заявниці повідомили про сексуальне насильство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram