ГоловнаСвіт

Мільярдер із Китаю купив у США кіностудію, що випустила "Бетмена"

Компанія Dalian Wanda Group придбала американську кіностудію Legendary Entertainment за $3,5 млрд

Мільярдер із Китаю купив у США кіностудію, що випустила "Бетмена"
Ван Цзяньлинь
Фото: wikipedia.org

Компанія Dalian Wanda Group, якою володіє найбагатший бізнесмен Китаю Ван Цзяньлінь, придбала американську кіностудію Legendary Entertainment за 3,5 млрд доларів.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

За 15 років існування Legendary Entertainment випустила більш ніж 50 фільмів, зокрема стрічки про Бетмена режисера Крістофера Нолана. Крім того, у списку найвідоміших кінокартин, випущених студією, - "Інтерстеллар", "Світ Юрського періоду", "Багряний пік", "300 спартанців" і "Похмілля у Вегасі".

Як повідомляють інформагентства, бізнесмен заявив, що тепер його компанії належать усі фільми студії і всі її права на інтелектуальну власність.

Нагадаємо, Ван Цзяньлінь у 2015 році очолив список найбагатших бізнесменів Китаю за версією журналу Forbes. Його статки оцінили в 300 млрд доларів. Його Wanda Group входить до найбільших у світі операторів кінотеатрів. При цьому бізнесмен із 1976 року є членом китайської Компартії, останніми роками - депутатом китайського парламенту.

У січні 2015 року Ван Цзяньлінь купив 20% акцій іспанського футбольного клубу "Атлетіко" (Мадрид). У грудні він також придбав будинок у Лондоні вартістю $80 млн, у якому раніше жив американський мільярдер, уродженець Одеси Леонард Блаватник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram