ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У росіян не вистачає грошей на відпочинок не тільки за кордоном, але і всередині країни

Топ російських туристичних центрів зими 2016 року - Червона поляна, Санкт-Петербург, Москва, Казань і Великий Устюг

У росіян не вистачає грошей на відпочинок не тільки за кордоном, але і всередині країни

Виконавчий директор Асоціації туроператорів Росії Майя Ломідзе на прес-конференції в Москві заявила, що вперше за останні роки багато росіян не змогли дозволити собі туристичну поїздку на новорічні канікули.

Про це інформує Русская служба Би-би-си.

"Вперше склалася така ситуація, що у росіян не вистачає грошей на відпочинок не тільки за кордоном, але і на відпочинок всередині країни", - сказала вона, пояснивши, що точні дані з'являться в аналітиків асоціації тільки на початку лютого.

При цьому, за її словами, в середньому ціни на російських курортах піднялися приблизно на 15%. Це, за словами Ломідзе, не так вже й багато, але виявилося серйозним фактором для багатьох росіян, котрі передумали їхати на відпочинок.

При цьому виїзний туризм скоротився набагато більше, ніж припускали аналітики - орієнтовно на 30-35% в середньому по всіх ринках.

Згідно з даними Росстату, наведеним на сайті Ростуризму, з січня по вересень 2015 року за кордон виїхало на 31 відсоток менше туристів, ніж за аналогічний період 2014 року. Свіжіших даних поки що не з'явилося.

Внутрішній туризм, за даними асоціації, виріс на 6-10 відсотків, проте це виявилося сильно нижче прогнозів, згідно з якими він повинен був вирости на 20%.

Топ російських туристичних центрів зими 2016 року, за версією Асоціації туроператорів - Червона поляна, Санкт-Петербург, Москва, Казань і Великий Устюг. Це ті самі міста, які продемонстрували 10-відсоткове збільшення потоку туристів.

Нагадаємо, за даними дослідження Sberbank CIB, три чверті жителів Росії перейшли на дешеві товари.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram