ГоловнаСвіт

У Туреччині роздали 20 тонн раніше призначених на експорт у Росію продуктів

Овочі та фрукти вартістю близько 12 тис. доларів скупили в місцевих фермерів

У Туреччині роздали 20 тонн раніше призначених на експорт у Росію продуктів
турецкие продукты

Муніципалітет міста Кадирлі в Туреччині через заборону в РФ турецьких товарів роздав усім охочим 20 тонн свіжих овочів і фруктів, раніше призначених на експорт у Росію.

Про це повідомляє

газета Hurriyet.

Овочі та фрукти вартістю 35 тис. турецьких лір (близько 12 тис. доларів) закупили в місцевих фермерів.

За словами мера Кадирлі Омера Тархана, муніципалітет спочатку хотів закликати громадськість купити місцеві продукти, щоб підтримати фермерів. Але згодом у рамках Тижня місцевих товарів людям безкоштовно роздали свіжі овочі і фрукти, від яких відмовилася Росія. 30 представників муніципалітету розподілили між охочими сім різних видів сільськогосподарської продукції.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв 1 грудня підписав розпорядження про затвердження нових санкцій стосовно Туреччини через нещодавно збитий турецькими ВПС російський бойовий літак.

У список сільськогосподарської продукції, яку Росія не буде імпортувати з Туреччини, починаючи з 1 січня 2016 року, увійшли помідори, цибуля, виноград і яблука, а також куряче м'ясо. Туди не увійшли лимони й нут - два продукти, які Росія імпортує з Туреччини у великих кількостях.

У Туреччині, починаючи з 1920-х років, щорічно в грудні проводять Тиждень місцевих товарів, щоб стимулювати споживання продукції вітчизняних виробників.

Нагадаємо, уповноважений Президента України у справах кримських татар Мустафа Джемілєв заявив, що

Туреччина рішуче налаштована на економічну співпрацю з Україною. Незабаром країни можуть підписати угоду про вільну економічну зону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram