ГоловнаСвіт

Росія розширює санкції проти Туреччини

Імпорт робіт і послуг з Туреччини можуть заблокувати.

Росія розширює санкції проти Туреччини
Фото: segodnya.ua

Росія планує розширити санкції проти Туреччини, фактично заблокувавши імпорт робіт і послуг із цієї країни.

Про це повідомляє в середу, 16 грудня, російська газета "Коммерсант", якій вдалося ознайомитися з проектом постанови уряду, підготовленим Мінекономіки за дорученням прем'єра Дмитра Медведєва.

Як зазначає видання, на додачу до будівництва і туризму санкції можуть поширити на готельний бізнес, деревообробку, навчання пілотів, а також держзамовлення в будь-якій галузі. За даними джерел "Коммерсанта", йдеться, по суті, про зупинку імпорту робіт і послуг - заборону російським юридичним особам укладати контракти з профільними турецькими контрагентами.

Санкції, за словами співрозмовника видання, стосуватимуться тільки нових контрактів, а турецькі компанії, які вже працюють на російському ринку, можуть потрапити під винятки.

Нагадаємо, загострення відносин між Москвою та Анкарою сталося після того, як 24 листопада турецький винищувач F-16 збив російський бомбардувальник Су-24, який, за версією Туреччини, вторгся в її повітряний простір. У відповідь уже 28 листопада президент Росії Володимир Путін підписав указ про економічні заходи щодо Туреччини.

На виконання цього указу Медведєв 1 грудня затвердив список заборонених до ввезення з Туреччини продуктів з 1 січня 2016 року. Під санкції потрапили помідори, огірки, цибуля-шалот і ріпчаста цибуля, цвітна капуста і броколі, сушені та свіжі цитрусові (мандарини, апельсини і їхні гібриди), терен, свіжі яблука і груші, абрикоси, нектарини і персики, сливи, а також суниця, полуниця і виноград.

Крім того, Москва оголосила про припинення низки інвестиційних проектів, про заборону з 1 січня безвізового в'їзду для громадян Туреччини, заборону чартерного авіасполучення, відмову від співпраці в галузі культури і туризму.

3 грудня прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що Анкара підготувала комплекс заходів у відповідь на економічні санкції Росії, не уточнивши деталей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram