ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Ісламська коаліція вивчає відправку спецпризначенців у Сирію

Саудівська Аравія рішуче налаштована на боротьбу з ІДІЛ.

Ісламська коаліція вивчає відправку спецпризначенців у Сирію
Флаг Саудовской Аравии
Фото: wfhsmiddleeast.wikispaces.com

Сформована Саудівською Аравією ісламська антитерористична коаліція обговорює відправку в Сирію підрозділів спеціального призначення.

"Питання обговорюють; деякі країни коаліції, наприклад, Саудівська Аравія, ОАЕ, Катар і Бахрейн, розглядають можливість відправити в Сирію сили спецпризначення. Дискусії в процесі, але це не виключається", - заявив міністр закордонних справ Саудівської Аравії Аділь аль-Джубейр журналістам у Парижі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він поінформував, що можливе розширення числа учасників коаліції, яка зараз налічує 34 країни. На підтвердження голова МЗС сказав, що деякі країни, зокрема Індонезія й інші держави, вже заявили про свою підтримку нової структури.

Про формування ісламської військової коаліції для боротьби з "Ісламською державою" й іншими терористичними формуваннями Ер-Ріяд оголосив напередодні.

"Держави (які увійшли в коаліцію, - ред.) вирішили створити військовий альянс, керований Саудівською Аравією, для боротьби з тероризмом з єдиним операційним центром в Ер-Ріяді для координації та підтримки військових операцій", - йшлося в поширеній саудівською столицею заяві.

У коаліцію погодились увійти 34 країни, зокрема: Єгипет, Катар, ОАЕ, Туреччина, Малайзія, Пакистан, низка інших ісламських держав Перської затоки й Африки.

Свої дії коаліція має намір здійснювати в координації з великими світовими державами та міжнародними організаціями.

Нагадаємо, раніше президент Франції Франсуа Олланд закликав міжнародну спільноту забути про розбіжності і приєднатися до широкої коаліції проти "Ісламської держави", що базується на території Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram