ГоловнаСвіт

Кремль прокоментував результати кримського соцопитування по енергоконтракту

Пєсков заявив, що угоди з Україною не буде

Кремль прокоментував результати кримського соцопитування по енергоконтракту
Фото: tvc.ru

Прес-секретар президента РФ заявив, що Володимир Путін, швидше за все, вирішить відмовитися від контракту на постачання електроенергії до Криму.

Про це він заявив "Интерфаксу", коментуючи результати соцопитування, який показав готовність кримчан залишитися без світла, тільки б Крим в енергоконтракті не записували українським.

"З великою часткою впевненості можна припустити, що президент вирішить відмовитися від підписання контракту на таких умовах. Перші результати соцопитування показують досить однозначну картину. Звичайно, потрібно дочекатися остаточних результатів, хоча і за попередніми можна судити про щось", - сказав Дмитро Пєсков.

Водночас глава окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов оголосив, що тепер Україна повністю втратила кримський ринок. "Києву пора припинити танці на граблях і забути про повернення Криму до складу України. Це той випадок, коли, всупереч приказці, мріяти шкідливо. Вони повністю втратили кримський ринок і ще більше налаштували проти себе кримчан", - сказав він.

Нагадаємо, жителі Криму не згодні на укладення контракту з Україною про постачання електроенергії, якщо в ньому буде вказано, що півострів є частиною України. Проти виступили 93,1% кримчан, за - 6,2%. Телефонне опитування проводив ВЦВГД 31 грудня та 1 січня. У Криму опитали 2525 осіб, у Севастополі - 500 осіб. Статистична похибка не перевищує 2,4%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram