ГоловнаСуспільствоПодії

"Укренерго" завершило ремонт підірваної опори ЛЕП у Крим

Постачання електроенергії на півострів не здійснюються

"Укренерго" завершило ремонт підірваної опори ЛЕП у Крим
Фото: atom.gov.ua

Співробітники "Укренерго" у п'ятницю завершили ремонт опори ЛЕП "Каховська-Титан", яка впала через вибух 30 грудня. Про це 112 каналу розповів прес-секретар компанії Зіновій Буцьо.

"Монтажні роботи завершено, але лінію з ремонту не виведено. Тобто її заземлили, залишилося зробити організаційні питання щодо можливості її включення. Але ці питання вирішують вже інші інстанції", - сказав Буцьо.

Нагадаємо, ЛЕП 220 кВ "Каховська-Титан" вийшла з ладу 30 грудня о 20:34. Упала опора за 23 км від підстанції "Каховська". По цій лінії Крим отримував до 200 МВт (на момент відключення 165 МВт). Без світла залишилися Красноперекопський, Роздольненський, Первомайський, Чорноморський, Сакський, а також частково Джанкойський райони Криму і міста Євпаторія і Саки.

Наступного дня стало відомо, що опора впала унаслідок вибуху. Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 194-1 (Умисне пошкодження об'єктів електроенергетики) Кримінального кодексу України. За скоєння такого кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram