ГоловнаСвіт

Financial Times назвала людиною року канцлера Німеччини

Ангелу Меркель відзначили за її підтримку біженців

Financial Times назвала людиною року канцлера Німеччини
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель стала людиною року за версією Financial Times.

Як зазначає видання, причиною такого рішення стала відкрита міграційна політика Німеччини. Газета нагадує, як влітку цього року Меркель довела палестинську дівчинку до сліз жорсткими словами про те, що Німеччина не може прийняти всіх мігрантів. Але лише через кілька тижнів після цього Меркель відкрила країну для сирійських біженців, ставши героєм для них.

Якщо такий крок виправдає себе, Меркель зміцнить свою репутацію як одного з найвидатніших канцлерів ФРН. Зберігаючи двері Європи відкритими для більш ніж мільйона мусульманських біженців, Меркель залишить таку саму міцну спадщину, як і її наставник, колишній канцлер Гельмут Коль, який керував возз'єднанням Німеччини і створенням єдиної європейської валюти, зазначає газета.

Меркель стала першою жінкою, яка удостоїлася звання людини року за версією Financial Times з 1987 року, коли його отримала прем'єр-міністр Великобританії Маргарет Тетчер.

Кілька днів тому Меркель також отримала звання людини року за версією американського журналу Time, який відзначив її участь у всіх ключових політичних та економічних подіях у світі.

Нагадаємо, у 2014 році людиною року назвали гендиректора Apple Тіма Кука, у 2013 році - мільярдера Джека Ма, засновника найбільшої китайської інтернет-компанії Alibaba, у 2012 році - главу Європейського центробанку Маріо Драгі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram