ГоловнаСвіт

Російські моряки відкрили вогонь по турецькому судну в Егейському морі

Міноборони пояснило інцидент необхідністю запобігти зіткненню

Російські моряки відкрили вогонь по турецькому судну в Егейському морі
Фото: Минобороны России

Міністерство оборони Росії повідомило про застосування зброї екіпажем російського корабля проти турецького рибопромислового судна в Егейському морі.

Як повідомляють на сайті російського відомства, 13 грудня екіпаж російського вартового корабля "Тямущий", що перебував за 22 кілометри від грецького острова Лемнос у північній частині Егейського моря, застосував вогнепальну зброю, щоб запобігти зіткненню з турецьким сейнером.

"О 9.03 мск вахтова служба корабля виявила на відстані близько однієї тисячі метрів турецьке судно, що наближається з правого борту до СК "Тямущий", який стоїть на якорі", - йдеться в повідомленні.

Російські моряки застосували зброю на відстані близько 600 метрів від турецького судна. "Відразу після цього турецьке судно різко змінило курс і, не виходячи на контакт із російським екіпажем, продовжило рух повз СК "Тямущий" на відстані 540 метрів", - повідомили в Міноборони РФ.

У зв'язку з інцидентом в Егейському морі військового аташе при посольстві Туреччини в Москві терміново викликали в Міністерство оборони РФ.

Нагадаємо, відносини Москви й Анкари загострилися після того, як 24 листопада ВПС Туреччини збили російський бомбардувальник Су-24, що порушив турецький повітряний простір, незважаючи на численні попередження.

28 вересня Росія ввела санкції стосовно Туреччини. 1 грудня уряд Росії представив список продуктів, що потрапили під ембарго. У переліку вказано 17 товарів, зокрема томати, огірки, апельсини, виноград, груші, тушки курей та індиків. Обмеження почнуть діяти з 2016 року. Крім того, санкції торкнулися туризму: російський уряд заборонив продаж путівок до Туреччини, а також скасував чартерне авіасполучення з цією країною.

Також в односторонньому порядку було скасовано безвізовий режим із Туреччиною і, як додатковий захід впливу, введено спеціальні дозволи на роботу в Росії для турецьких будівельників (ці обмеження почнуть діяти також із 2016 року і не торкнуться тих, хто працював у РФ до запровадження санкцій).

Влада Туреччини, своєю чергою, обговорила ймовірне введення санкцій проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram