ГоловнаСвіт

Чеського європарламентаря-комуніста затримали при спробі зняти 350 млн євро

Разом з ним затримали трьох громадян Словаччини

Чеського європарламентаря-комуніста затримали при спробі зняти 350 млн євро
Фото: EPA/UPG

Поліція Швейцарії затримала в Цюриху депутата Європейського парламенту від чеської комуністичної партії Мирослава Рансдорфа і ще трьох громадян Словаччини за спробу зняти в одному з банків 350 млн євро за фальшивими документами.

Цю інформацію підтвердив міністр внутрішніх справ Чехії Мілан Хованець, передає "Німецька хвиля".

"Швейцарська влада проінформувала нашого посла про те, що пана Рансдорфа випустили з-під варти, тож, я вважаю, зараз він, можливо, перебуває на шляху додому", - заявила представник МЗС Чехії. Вона також зазначила, що політик не зв'язувався з посольством, і тому міністерство не може повідомити жодних деталей.

Пізніше голова чеської комуністичної партії Войтех Філіп зажадав від Рансдорфа пояснень. На його думку, інцидент може бути пов'язаний з пошуком власників (або їхніх спадкоємців) так званих "сплячих" рахунків у швейцарських банках, які були відкриті заможними євреями під час нацистської диктатури. При цьому лідер комуністів підкреслив, що Рансдорф поїхав у банк "не за завданням партії".

62-річний Рансдорф - експерт з Карла Маркса і колишній викладач філософії - є депутатом Європарламенту з часу, відколи Чехія вступила до Євросоюзу в 2004 році.

Нагадаємо, раніше влада Швейцарії почала нову хвилю арештів у справі про корупцію у ФІФА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram