ГоловнаСвіт

Болгарія заявила, що більше не може приймати біженців

Місцева влада стверджує, що країна прийняла зіставну з її ВВП кількість мігрантів.

Болгарія заявила, що більше не може приймати біженців
Антиправительственная акция в Болгарии
Фото: EPA/UPG

Соціальні, освітні й інші системи Болгарії більше не в змозі приймати додаткову кількість біженців.

Із такою заявою виступив міністр закордонних справ Болгарії Даніель Мітов, повідомляє Укрінформ.

"Нам необхідно переконати наших колег (у Євросоюзі - ред.), що соціальні, освітні й інші системи нашої країни більше не в змозі витримати такий наплив біженців. Болгарія прийняла достатню кількість мігрантів, яка зіставна з рівнем її ВВП", - зазначив він.

За словами Мітова, першорядним у ЄС сьогодні має бути питання репатріації біженців, зокрема економічних мігрантів, а не їхня "передислокація" з однієї країни в іншу.

Голова зовнішньополітичного відомства наголосив при цьому, що більшість нелегальних мігрантів, які прибувають до Болгарії, не є біженцями.

Нагадаємо, 20 вересня прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов заявив, що країна закрила кордон для нелегальних мігрантів.

Через нестабільну ситуацію в країнах Африки та Близького Сходу в європейські держави прибуває все більше мігрантів. За планом Єврокомісії, біженці повинні розподілятися по країнах ЄС пропорційно до їхніх населення, економіки, рівня життя й інших факторів. Різко проти введення таких квот виступають Угорщина, Словаччина, Румунія, Польща та Чехія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram