ГоловнаСвіт

ФБР кваліфікувало стрілянину в Каліфорнії як теракт

В обох підозрюваних, яких убили під час перестрілки, знайшли зброю, вибухівку та електронні пристрої.

ФБР кваліфікувало стрілянину в Каліфорнії як теракт
Фото: theweek.co.uk

Федеральне бюро розслідувань, яке працює над справою розстрілу 14 осіб у реабілітаційному центрі міста Сан-Бернадино, штат Каліфорнія, США, кваліфікувало інцидент як терористичний акт.

Про це повідомив заступник директора відділення ФБР у Лос-Анджелесі Девід Боудіч на прес-конференції, передає Укрінформ.

"Станом на сьогодні на основі інформації і фактів, які ми встановили, ми розслідуємо цей жахливий інцидент як акт тероризму", - підкреслив представник ФБР.

Він зазначив, що такі висновки було зроблено на підставі вивчення зброї, вибухівки й електронних пристроїв, виявлених у двох обвинувачених - 27-річної Ташфін Малік та її 28-річного чоловіка Саїда Різвана Фарука. Їх обох було вбито в перестрілці з поліцією.

Як зазначив Боудіч, зараз слідство вивчає телефони терористів, щоб установити всіх причетних до інциденту, а також мотиви цього злочину.

Разом з тим представник ФБР заспокоїв, що правоохоронцям наразі не відомо про будь-які інші терористичні загрози на території США.

Нагадаємо, 2 грудня невідомі у камуфляжній формі напали на центр для людей з обмеженими можливостями в Сан-Бернадино, загинули 14 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram