ГоловнаСвіт

У Москві затримали бізнесмена, якого підозрюють у виведенні з Росії $46 млрд

Екс-банкіра Григор'єва звинувачують у фінансових махінаціях та організації злочинного угруповання

У Москві затримали бізнесмена, якого підозрюють у виведенні з Росії $46 млрд
Фото: torange.biz

У Москві затримано бізнесмена Олександра Григор'єва, співвласника кількох збанкрутілих російських банків, якого підозрюють у мільярдних фінансових махінаціях.

Про це пише "КоммерсантЪ".

За версією слідства, у складі групи, в яку входило близько 500 чоловік, він не тільки банкрутив банки, виводячи з них найбільш ліквідні активи, а й міг організувати, зокрема з використанням молдовської та балтійських схем, виведення з Росії за кордон близько $46 млрд.

44-річного бізнесмена затримали минулої п'ятниці в московському ресторані "Сфера" на Новому Арбаті, співвласником якого він є. Ленінський райсуд Ростова-на-Дону взяв Григор'єва під варту на два місяці, відхиливши пропозицію про внесення застави. Бізнесмена заарештували в рамках розслідування кримінальної справи про шахрайство. Найближчим часом справу Григор'єва планують передати з Ростова-на-Дону в слідчий департамент МВС РФ.

"Це пов'язано з тим, що махінації, до яких, за версією правоохоронців, міг бути причетний бізнесмен, мали всеросійський масштаб", - пише видання.

Григор'єв відомий як співвласник збанкрутілих російських банків "Западный", "Транспортный", а також "Русский земельный банк". Усіх їх позбавили ліцензій у 2014-2015 роках у зв'язку з проведенням високоризикованої кредитної політики, розміщенням коштів у низькоякісних активах, виведенням капіталу з Росії і втратою власних коштів. На сьогодні Русский земельный банк завинив своїм клієнтам 7 млрд руб., "Западный" - 24,6 млрд руб., а "Транспортный" - 44,2 млрд.

Нагадаємо, у квітні в Москві затримали трьох колишніх вантажників аеропорту "Домодєдово", які підмінили 3,3 млн доларів готівкою на будівельне сміття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram