ГоловнаСвіт

В Амстердамі аварійно сів чеський Airbus A319

Пілот повідомив, що пошкоджено правий двигун.

В Амстердамі аварійно сів чеський Airbus A319
Airbus A319
Фото: travel.viva.gr

Літак Airbus A319 чеської авіакомпанії CSA здійснив аварійну посадку в Амстердамі. Літак прямував з голландської столиці в Прагу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на чеське видання idnes.cz.

Інцидент стався в ніч на понеділок. Після зльоту у літака виникли проблеми з правим двигуном, і він був змушений повернутися в аеропорт.

"Найбільш вірогідною причиною є механічне пошкодження на одній з лопатей двигуна", - сказав представник авіакомпанії.

Один з пасажирів після аварійного приземлення розповів, що через 20 хвилин після зльоту пролунав гучний хлопок, і весь літак почав вібрувати. Airbus A319, за його словами, почав знижуватися, і було очевидно, що виникли проблеми.

"Людей на борту охопила паніка, пілот нас, однак, відразу ж повідомив, що був пошкоджений правий двигун. Він також додав, що літаки побудовані таким чином, що можуть приземлитися навіть з одним двигуном", - сказав він.

Після безпечної посадки радість пасажирів виявилася повною мірою. На борту літака перебував фольклорний ансамбль з південної Чехії, який у фойє почав спонтанно грати, а люди танцювали.

Нагадаємо, 31 жовтня літак A321 російської авіакомпанії "Когалимавіа", що виконував рейс з Шарм-еш-Шейха в Санкт-Петербург, зазнав катастрофи. Всі 217 пасажирів і сім членів екіпажу загинули. На борту було чотири українці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram