ГоловнаСвіт

У столиці Таїланду пролунав потужний вибух: 27 жертв, 80 поранених (оновлено)

Міністр оборони Таїланду назвав туристів метою теракту в Бангкоку.

Щонайменше 5 людей загинули і 20 отримали поранення унаслідок потужного вибуху у діловому центрі Бангкоку поблизу великих магазинів і місцевої святині Erawan Shrine.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на місцеве телебачення.

За словами кореспондента ВВС Джонатана Хеда (Jonathan Head), який опинився на місці подій, вибух стався в центрі міста недалеко від храму. В районі НС почалася паніка.

Як повідомляє RT з посиланням на поліцейські джерела, це був теракт, а недалеко від місця першого вибуху було знайдено ще один вибуховий пристрій. Відвідувачам довколишніх торгових центрів рекомендували покинути район.

Оновлено: агентство Рейтер повідомляє про 12 загиблих.

При цьому тревел-блогер Річард Берроу (Richard Barrow) у своєму твіттері пише, що тайські ЗМІ повідомляють про 15 загиблих і 80 поранених.

Оновлено 17:20: Як уточнює агентство Рейтер, бомба була прикріплена до мотоцикла. Представник місцевої поліції назвав подію терактом.

Метою терористів, які організували в понеділок вибух у центрі Бангкока, були іноземці, повідомив міністр оборони Таїланду Правіт Вонгсувонг.

"Це була бомба, начинена тринітротолуолом. Люди, які зробили це, цілилися в іноземців для того, щоб завдати шкоди туризму та економіці", - сказав він.

Крім того, поліцейські підтвердили інформацію про те, що було знайдено ще один вибуховий пристрій, його вже знешкодили сапери, пише британське видання The Independent.

У поліції не виключають, що у місті можуть знаходитися й інші вибухові пристрої.

Видання Bangkok Post опублікувало у твіттері фотографію моменту вибуху. Воно так само спростувало інформацію про введення в місті надзвичайного стану.

Оновлено 17:40: Кількість загиблих при вибуху зросла до 27 осіб, повідомляє The Independent.Серед загиблих щонайменше один громадянин КНР і один філіппінець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram