ГоловнаСвіт

В Ізраїлі присягнув новий уряд

Члени нової владної коаліції Ізраїлю виступають за силове вирішення палестинського конфлікту.

В Ізраїлі присягнув новий уряд
Биньямин Нетаньяху
Фото: Биньямин Нетаньяху

Новий уряд Ізраїлю, сформований прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньягу і схвалений у парламенті мінімальною більшістю, виголосив присягу.

Про це повідомляє

агентство Рейтер.

Зі 120 депутатів на підтримку ультраправого і ультрарелігійного уряду, проголосувала 61 особа. 59 висловилися проти.

Прем'єр-міністр спробував представити новий кабінет у парламенті. Але вже через кілька секунд опозиція урвала його промову сміхом і вигуками, коли він сказав, що цей уряд "забезпечуватиме безпеку і працюватиме над встановленням миру".

Лідерові партії "Лікуд" Нетаньягу вдалося укласти угоду про формування нового уряду 7 травня. Від співпраці з "Лікудом" відмовився його колишній традиційний союзник - "Наш дім Ізраїль" Авігдора Лібермана. У коаліцію увійшли "Єврейський дім", "Єврейство Тори", ШАС, а також помірна організація "Кулану". Цей союз дозволив Нетаньягу зібрати 61 голос, необхідний для затвердження уряду.

Дострокові парламентські вибори в Ізраїлі провели в березні після того, як у грудні 2014 року розпалася владна коаліція. Тоді Нетаньягу відправив у відставку міністра фінансів Яіра Лапіда і міністра юстиції Ципі Лівні.

Організації, які входять у новий уряд, виступають проти укладення ядерної угоди з Іраном і за силове вирішення палестинського конфлікту.

Улітку 2014 року Ізраїль почав операцію "Незламна скеля" в секторі Газа, метою якої було припинення обстрілу єврейських поселень з боку підконтрольних ХАМАС територій. У результаті військових дій, що почалися 7 липня і тривали понад сім тижнів, загинули понад 2 тисячі палестинців і понад 70 ізраїльтян. Із серпня 2014 року між Ізраїлем і Палестиною офіційно панує перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram