ГоловнаСвіт

Bloomberg повідомив про втручання Путіна в угоду Ізраїлю та України щодо безпілотників

Президент Росії телефонував Нетаньяху щодо України

Bloomberg повідомив про втручання Путіна в угоду Ізраїлю та України щодо безпілотників
Фото: EPA/UPG

Ізраїль відмовився від поставок безпілотників з України після того, як президент РФ Володимир Путін зателефонував прем'єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньяху і висловив заперечення.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на неназваного ізраїльського чиновника.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков не відповів на повідомлення агентства із запитами про коментарі. В апараті Нетаньяху, міноборони Ізраїлю та ізраїльській держкомпанії Israel Aerospace Industries від коментарів відмовилися.

На початку квітня Путін підписав указ, що дозволяє постачання до Ірану зенітно-ракетних комплексів С-300. Москва і Тегеран уклали контракт ще у 2007 році, проте його виконання призупинили через введення санкцій проти Ірану.

Як повідомило раніше агентство Рейтер, Нетаньяху у телефонній розмові з Путіним заявив, що розчарований рішенням скасувати заборону поставок С-300 Ірану. Глава ізраїльського уряду також попередив, що поставки цих комплексів "підсилять агресію Ірану в регіоні".

Після цього ізраїльське видання NRG з посиланням на джерело писало, що Ізраїль у відповідь на це може почати поставляти зброю Україні.

Нагадаємо, у вересні 2014 року повідомлялося, що Ізраїль побоявся озброювати Україну через Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram