ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Суд відмовився змінювати Навальному умовний термін на реальний

Випробувальний термін у справі "Кировлеса" продовжено на три місяці.

Люблінський суд Москви відмовився замінити п'ять років умовного терміну у справі "Кировлеса" для опозиційного політика Олексія Навального на реальний вирок за клопотанням Федеральної служби виконання покарань (ФСВП).

Про це повідомляє "Дождь".

Випробувальний термін у справі "Кировлеса" продовжено на три місяці. Рішення ухвалювала суддя Люблінського суду Москви Оксана Зарицька.

"Суд начебто вирішив, що я надто хороший", - написав Навальний у "Твіттері".

Раніше 13 травня на засіданні суду прокуратура попросила замінити Навальному п'ять років умовного терміну на п'ять років реального ув'язнення.

У рамках кримінальної справи "Кировлеса" Олексія Навального, який 2009 року на громадських засадах був радником губернатора Кіровської області Микити Бєлих, і підприємця Петра Офіцерова звинувачували в розкраданні майна кіровського державного підприємства "Кировлес".

У липні 2013 року Ленінський районний суд Кірова визнав Навального й Офіцерова винуватими і засудив до п'яти і чотирьох років позбавлення волі відповідно. У жовтні того самого року Кіровський обласний суд замінив їм реальний термін на умовний.

Відбуваючи умовний термін, Навальний отримав 15 діб адміністративного арешту за звинуваченням у несанкціонованій роздачі листівок у московському метро. У ФСВП повважали, що цим політик порушив порядок відбування умовного покарання. Тому ФСВП звернулася в Люблінський суд Москви (за місцем проживання Навального) із клопотанням замінити умовний термін на реальний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram