ГоловнаСвіт

США і НАТО закликали Росію виконувати Мінські угоди в повному обсязі

Штайнмаєр констатував прогрес у врегулюванні донбаського конфлікту

США і НАТО закликали Росію виконувати Мінські угоди в повному обсязі
Джон Керри
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Джон Керри у середу закликав до припинення боїв біля селища Широкине на сході України, а також зажадав від Росії виконання у повному обсязі мінських угод.

Про це Керрі заявив під час відкриття зустрічі міністрів закордонних справ НАТО, яка відбувається у турецькому місті Анталія, передає Рейтер.

За його словами, США мають намір зберігати санкції щодо Росії. Це, за його словами, вимушений захід для забезпечення миру в Україні.

"Ми повинні побачити виконання всіх Мінських домовленостей. І я думаю, що всі присутні сьогодні тут не хочуть санкцій щодо Росії, але вони потрібні, щоб зберегти мир в Україні", - заявив Керрі.

"Члени НАТО досягли серйозного розуміння, що настав критичний момент для дій: Росія і сепаратисти мають дотримуватися Мінських угод. Критично важливо забезпечити доступ ОБСЄ в зони конфлікту, щоб припинити насильство. Потрібно повне виконання Мінських угод", - додав держсекретар.

Генсек ООН Єнс Столтенберг, у свою чергу, заявив, що режим припинення вогню на сході України "ніколи не був настільки крихким".

Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр виступив з більш оптимістичною заявою. За його словами, "незважаючи на те, що режим припинення вогню на Донбасі залишається крихким, ми нарешті в останні дні побачили прогрес: було сформовано робочі групи, в рамках яких представники Києва та Донеччини обговорять питання гуманітарної допомоги, економічного розвитку, політичний процес і ситуацію з безпекою", - сказав він журналістам.

Напередодні Керрі зустрічався з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим і президентом Володимиром Путіним у Сочі. На переговорах обговорювалися питання мирного врегулювання конфлікту в Україні та інші важливі міжнародні питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram