ГоловнаСвіт

Президент Гамбії пригрозив розправою всім геям у країні

Гамбійський лідер і раніше погрожував представникам секс-меншин

Президент Гамбії пригрозив розправою всім геям у країні
Президент Гамбии Яйя Джамме
Фото: EPA/UPG

Президент Гамбії Яйя Джамме (Yahya Jammeh) пригрозив перерізати горло всім геям у країні. Про це повідомляє The Independent.

"Я вб'ю тих людей, які роблять це в Гамбії. Якщо чоловік захоче одружитися з іншим чоловіком у цій державі, ми схопимо його і ніхто його більше не побачить", - заявив президент під час свого туру країною.

У листопаді 2014 року

Джамме підписав закон про введення довічного ув'язнення за "гомосексуалізм за обтяжливих обставин". Решту життя за ґратами можуть провести хворі на ВІЛ і СНІД геї та лесбіянки, а також ті, кого не вперше притягують до відповідальності за нетрадиційні зв'язки. До введення цього закону за гомосексуальні зв'язки в Гамбії загрожувало до 14 років позбавлення волі.

2008 року глава держави порадив геям і лесбіянкам виїхати з країни, пригрозивши в іншому разі постинати їм голови.

Яйя Джамме, який обіймає посаду президент Гамбії з 1996 року, відомий не тільки тим, що розгорнув у країні активну кампанію проти осіб нетрадиційної сексуальної орієнтації, а й своїми скандальними ініціативами. 1999 року в смерті своєї тітки глава держави звинуватив чаклунів. Тоді в країні оголосили "полювання на відьом". Також глава держави заявляв, що знайшов ліки від СНІДу, запропонувавши лікувати його відварами з трав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram