ГоловнаСвіт

У Пакистані унаслідок обстрілу автобуса вбито 43 людини

Відповідальність за напад взяло на себе одне з відгалужень пакистанського "Талібану"

У Пакистані унаслідок обстрілу автобуса вбито 43 людини
Автобус, подвергшийся нападению в Карачи
Фото: EPA/UPG

У пакистанському місті Карачі унаслідок обстрілу автобуса загинули 43 людини.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на місцеву поліцію.

Повідомляється, що серед загиблих - 16 жінок. Десятки людей поранено, 20 із них перебувають у критичному стані. Загальна кількість постраждалих невідома. Усіх їх ушпиталили.

Напад стався в районі Сафура Гот. Невідомі бойовики на мотоциклах відкрили вогонь по автобусу ісмаїлітської благодійної організації "Аль-Азхар Траст".

Відповідальність за напад взяло на себе відгалуження ісламістського руху "Талібан" в Пакистані під назвою "Джундуллах" (Jundullah).

"Убиті люди були ісмаїлітами, а ми вважаємо їх немусульманами. Було четверо нападників. У найближчі дні ми будемо атакувати ісмаїлітів, шиїтів і християн", - повідомив представник угруповання Ахмед Марват (Ahmed Marwat) агентство Рейтер.

Ісмаїлізм - одне з відгалужень шиїзму. Представники цієї секти проживають переважно на півночі Пакистану і у Таджикистані.

Рух "Талібан", члени якого є сунітами, неодноразово публікував погрози щодо ісмаїлітів. Таліби вважають їх єретиками і агентами Заходу, стверджуючи, що лідер ісмаїлітів Ага-Хан IV співпрацює з Вашингтоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram