ГоловнаСвіт

Туреччина назвала неправомірними дії Росії щодо України та Грузії

Глава МЗС Туреччини вважає, що ні РФ, ні ЄС не повинні змушувати Україну робити вибір між ними

Туреччина назвала неправомірними дії Росії щодо України та Грузії
Мевлют Чавушоглу
Фото: EPA/UPG

Дії Росії щодо України і Грузії не можна розцінювати як правомірні.

Про це заявив глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу, інформує РИА Новости.

"Незважаючи на падіння Берлінської стіни, "стіна" у свідомості все ще залишилася", - зазначив Чавушоглу.

На думку турецького мінстра, ані Росії, ані Євросоюзу не слід змушувати Україну робити вибір між ними. При цьому він підкреслив, що конфлікт між Москвою і Києвом має вирішитися виключно шляхом політичного діалогу.

13-14 травня у турецькому місті Анталья відбудеться саміт глав МЗС країн-членів Північноатлантичного альянсу (НАТО). Раніше держсекретар Джон Керрі заявив, що однією з основних тем зустрічі міністрів закордонних справ стане участь Росії у конфлікті на південному сході України. За словами Керрі, на зустрічі альянс розставить свої пріоритети.

Україна і низка західних країн звинувачують Росію у підтримці донбаських бойовиків. Російська сторона заперечує усі звинувачення, незважаючи на численні докази.

Нагадаємо, Тбілісі розірвав дипвідносини з Москвою після того, як за підсумками війни з Грузією у 2008 році Росія визнала суверенітет Абхазії і Південної Осетії - двох автономій, що входили до складу Грузії. Євросоюз також не визнає незалежність Південної Осетії і Абхазії, заявляючи про підтримку територіальної цілісності та суверенітету Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram