ГоловнаСвіт

Авіація Кенії завдала удару по території Сомалі

Кенійці помстилися за напад на кампус університету міста Гарріса

Авіація Кенії завдала удару по території Сомалі
Расстрелы в Гариссе привели к бомбардировкам
Фото: EPA/UPG

Кенійська авіація в неділю провела бомбардування двох баз ісламістського угруповання "Аш-Шабаб" у Сомалі.

Таким чином кенійці помстилися за напад на кампус університету міста Гарріса на північному сході країни, під час якого було вбито майже 150 осіб, пише Reuters з посиланням на джерело в міноборони Кенії.

Літаки скинули бомби на табори бойовиків у населених пунктах Гондодове та Ізмаїл у провінції Гедо, що межує з Кенією. "Ми цілилися у ці дві області, тому що, за нашою інформацією, ці хлопці ["Аш-Шабаб"] ходять звідси в атаки на Кенію", - розповіло джерело агентства.

Атака "Аш-Шабаб" на кенійський університет сталася у п'ятницю, 2 квітня. Різанина почалася на світанку, коли декілька бойовиків у масках увійшли на територію кампусу, де проживали майже дев'ять сотень людей. За словами очевидців, бойовики виламували двері кімнат і розстрілювали людей, які перебували в них. Тих студентів, які намагалися врятуватися втечею, розстрілювали з даху будівлі.

Свою атаку бойовики пояснили тим, що християнський уряд Кенії "вдерся" на територію Сомалі у 2011 році в рамках миротворчої місії Африканського союзу. Тоді кенійці за підтримки США відтіснили ісламістів від свого кордону і допомогли вибити "Аш-Шабаб" з усіх великих міст.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram