ГоловнаСвіт

Президент Чехії закрив двері своєї резиденції для посла США

Земан відповів послу США на критику свого візиту в Москву на День Перемоги

Президент Чехії закрив двері своєї резиденції для посла США
Милош Земан
Фото: http://kenyadailyeye.jibostudios.com

Послу Сполучених Штатів Америки в Чехії Ендрю Шапіро був закритий доступ до резиденції чеського президента "Празький град".

Про це журналістам сьогодні заявив сам президент Чехії Мілош Земан.

Конфлікт стався після того, як Ендрю Шапіро дозволив собі вкрай нетактовне висловлювання щодо майбутнього візиту чеського лідера до Москви, де той збирається взяти участь в урочистостях з нагоди 70-річчя Перемоги. На думку невдалого американського посла, рішення Мілоша Земана є досить "недалекоглядним" і "дискредитує" єдину позицію західних країн по Україні, повідомляє РСН.

"Для посла Шапіро двері Празького граду закриті. Не можу уявити, щоб чеський посол у Вашингтоні радив американському президентові, куди йому їхати", - заявив президент в інтерв'ю чеському виданню Parlamentni listy.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що президент Чехії Мілош Земан приїде до Москви на Парад Перемоги 9 травня.

Раніше від участі у заходах в російській столиці відмовилися президент Фінляндії і прем'єр-міністр і глава МЗС Нідерландів. Також в Москву не приїдуть президенти Болгарії, Грузії, Польщі, Литви, Латвії та Естонії, а також прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон і глава Євроради Дональд Туск.

Також 9 травня в Москву не приїде і канцлер ФРН Анґела Меркель. Однак вона зустрінеться з президентом РФ Володимиром Путіним наступного дня і вони разом покладуть вінок до Могили Невідомого Солдата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram