ГоловнаСвіт

Саудівська Аравія відкликала посла зі Швеції

Стокгольм відмовився продовжити двосторонню угоду з Ер-Ріядом у сфері оборони.

Саудівська Аравія відкликала посла зі Швеції
Фото: wfhsmiddleeast.wikispaces.com

Саудівська Аравія відкликала посла зі Швеції через розбіжності в питанні прав людини.

Як повідомляє euronews, в Ер-Ріяді "образливі заяви голови МЗС Швеції" Маргот Вальстрьом на тему прав людини вважають "відкритим втручанням у внутрішні справи королівства".

Після того, як Вальстрьом обурилася порушенням прав жінок у Саудівській Аравії та переслідуванням блогера Раїфа Бадаві, Ер-Ріяд зірвав промову міністра на засіданні ЛАД у Каїрі.

"Ми будемо захищати права людини, ми завжди це робили і продовжимо це робити в майбутньому. Але ми хотіли б підкреслити, що для нас важливі добрі відносини із Саудівською Аравією й можливості їхнього розвитку в майбутньому. Зараз ми аналізуємо різні варіанти, нам потрібно знайти рішення, і це правильно. Тож будемо відштовхуватися від цього", - заявив прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен.

Водночас відомо, що Стокгольм не планує відкликати свого дипломатичного представника з Ер-Ріяда.

Як зазначає euronews, на погіршення відносин між країнами вплинула також відмова Швеції продовжувати двосторонню угоду із Саудівською Аравією у сфері оборони. 10 березня представники Стокгольма відмовилися продовжити угоду, термін дії якої спливає в травні 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram