ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Держдума відмовилася підвищувати податок на доходи багатіїв

Комуністи хочуть звільнити росіян з доходом до $320 від податків

Держдума відмовилася підвищувати податок на доходи багатіїв
Фото: obozrevatel.com

Держдума відхилила законопроект про введення в Росії прогресивної шкали оподаткування.

Про це повідомляє РИА Новости.

Законопроект розробила "Справедлива Росія". Він передбачав введення чотирьох рівнів оподаткування. 13% (як і зараз) мали б платити люди зі щорічним доходом до 5 млн рублів (близько $80 тис.), 18% - з доходом від 5 до 50 млн рублів (від $80 до $800 тис.), 23% - від 50 до 500 млн рублів (від $800 тис. до $8 млн), 28% - понад 500 млн ($8 млн).

Документ внесли на розгляд Держдуми влітку 2014 року. Раніше комітет нижньої палати парламенту з бюджету і податків рекомендував відхилити цей законопроект, посилаючись на те, що прогресивна шкала неефективна і не відповідає "вимогам конституційного принципу загальності та рівності оподаткування".

Агентство повідомляє, що аналогічний законопроект незабаром збираються внести депутати від КПРФ. Комуністи вважають, що громадяни з доходом менш ніж 20 тис. рублів ($320) на місяць зовсім не повинні платити податок. Ті, хто отримує понад 400 тис. рублів (близько $6400) - повинні відраховувати 35%.

Плоска шкала податку на доходи фізичних осіб була введена 2001 року в результаті податкової реформи. Ставка за цим податком для всіх росіян становить 13%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram