ГоловнаСвіт

Держдеп США не згоден із заявами Путіна

У Штатах не проводять спеціальної "політики стримування" Росії

Держдеп США не згоден із заявами Путіна
Фото: 24smi.org

Представник Держдепартаменту США Марі Харф заявила, що не згідна із заявою президента РФ Володимира Путіна про те, що Захід проводить політику стримування стосовно Росії. Таку заяву Харф зробила на брифінгу 4 грудня, повідомляє "Голос Америки".

Харф прокоментувала резолюцію, ухвалену Палатою представників, де російську владу охарактеризовано як авторитарний режим. Чиновник зазначила, що відносини між Вашингтоном і Москвою є "прямим результатом дій Росії, її втручання в ситуацію у східній Україні - введення танків, зброї та людей".

Усі перелічені дії, наголосила Харф, є прямим порушенням міжнародних законів.

"Тому відносини, які ми маємо сьогодні - це результат вибору Росії піти цим шляхом", - заявила Харф, додавши при цьому, що якби Москва обрала інший шлях, то і "відносини сьогодні були б іншими".

"Якщо Росія зробить кроки для виконання своїх зобов'язань, прибере своїх людей зі східної України, повною мірою реалізує мінські домовленості, то відкриється і дорога вперед", - зазначила представник Держдепу.

Відповідаючи на запитання про розширення мовлення українською та російською мовами в рамках резолюції, що закликає до боротьби з російською пропагандою, Харф сказала, що Держдепартамент не розглядає цього заклику законодавців США як боротьбу за вплив.

"Це не боротьба за вплив. Це боротьба за народ України і весь регіон, зумовлена необхідністю говорити правду про те, що відбувається на місці. Ми спостерігаємо неймовірні масштаби російської пропаганди: здебільшого відвертої брехні, але і неймовірних спотворень того, що відбувається", - підсумувала Марі Харф.

Нагадаємо, напередодні в щорічному зверненні до Ради федерації президент Росії Володимир Путін укотре звинуватив Захід в економічній і зовнішньополітичній кризі в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram