ГоловнаСвіт

На рахунках Ватикану знайшли невраховані сотні мільйонів євро

Тим часом наявність цих грошей не свідчить про якусь підозрілу або незаконну діяльність

На рахунках Ватикану знайшли невраховані сотні мільйонів євро
Фото: EPA/UPG

Міністр економіки Ватикану кардинал Джордж Пелл розповів про виявлення "сотень мільйонів" євро на рахунках різних підрозділів Ватикану, які ніяк не було відображено в офіційній документації держави.

Статтю Пелла, з якою ознайомилося агентство Reuters, буде опубліковано в журналі Catholic Herald Мagazine, який вийде 5 грудня, пише РБК-Україна.

"Треба зазначити, що Ватикан не має проблем з грошима - ми цілком здатні оплачувати свої витрати і володіємо значними активами та інвестиціями", - розповів Пелл.

"Ми виявили, що ситуація значно краща, ніж може здатися з боку - на рахунках декількох підрозділів було виявлено сотні мільйонів євро, які не згадувалися у документах і фінансових звітах", - пояснив він.

Пелл зазначив, що наявність цих коштів на рахунках католицької церкви не свідчить про якусь підозрілу або незаконну діяльність. Тривалий час підрозділи Ватикану "майже самостійно" розпоряджалися власними фінансами і робили це "за давно відпрацьованими схемами".

Нагадаємо, на початку липня головою Банку Ватикану став 51-річний французький фінансист Жан-Батіст де Франсу, який раніше очолював інвесткомпанію Invesco.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram