ГоловнаСвіт

Сім'ї загиблих пасажирів малайзійського "Боїнга" подадуть в суд на Росію, Україну і Малайзію

Родичі загиблих у катастрофі хочуть з'ясувати, хто збив їхніх рідних і чи відразу вони загинули

Сім'ї загиблих пасажирів малайзійського "Боїнга" подадуть в суд на Росію, Україну і Малайзію
архив
Фото: ЕРА/UPG

Сім'ї австралійських пасажирів малайзійського "Боїнга-777", який розбився під Донецьком, подадуть позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) проти Росії, України і Малайзії.

Як повідомляє австралійський телеканал ABC, вони сподіваються отримати компенсацію моральної шкоди.

Звернутися в міжнародний судовий орган вирішили вісім сімей, уточнює The Daily Mail. Їхні інтереси представлятиме адвокат Джеррі Скіннер (Jerry Skinner). "Сім'ї цікавлять відповіді на такі запитання: хто збив їхніх рідних і чи відразу вони загинули", - сказав він.

За інформацією "Інтерфаксу", Джеррі Скіннер може звернутися з позовом до ЄСПЛ у квітні або травні наступного року. Адвокат також зазначив, що до розслідування не варто залучати компанію Malaysia Airlines, якій належав "Боїнг-777".

Раніше Джеррі Скіннер представляв у суді інтереси родичів тих, хто загинув у теракті на борту "Боїнга" над шотландським містом Локербі 21 грудня 1988 року. Унаслідок вибуху загинули 270 осіб. У 2003 році влада Лівії визнала свою відповідальність за авіакатастрофу і виплатила сім'ям загиблих по 10 мільйонів доларів.

Наприкінці листопада стало відомо, що позов до ЄСПЛ проти України подали кілька сімей з Німеччини. Вони вимагають відшкодування морального збитку на суму в $1 млн.

Точну причину падіння літака досі не встановлено, розслідування катастрофи триватиме як мінімум до серпня 2015 року. За однією з версій, лайнер збили донецькі бойовики, ймовірно, переплутавши його з українським транспортником.

Авіакомпанія Malaysia Airlines виплатила по €5 тис. сім'ям пасажирів загиблого рейсу. Вона також гарантувала родичам кожної жертви катастрофи додаткові виплати по €50 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram