ГоловнаСвіт

Керівник Каталонії запропонував провести дострокові парламентські вибори

У разі проведення виборів дії зі створення каталонської держави продовжать

Керівник Каталонії запропонував провести дострокові парламентські вибори
Артур Мас
Фото: EPA/UPG

Президент автономної області Каталонії Артур Мас 25 листопада оприлюднив план подальших дій на шляху здобуття незалежності цією автономною областю Іспанії.

Про це повідомляє euronews.

Звертаючись до представників політичних партій і громадських рухів, які виступають за незалежність Каталонії, він запропонував їм виступити єдиним списком на дострокових парламентських виборах. Він заявив, що сам готовий очолити цей список.

"Для більшості каталонців іспанська держава зазнала краху. Очевидно, що Іспанія і каталонське суспільство йдуть різними шляхами. Зараз настає момент використати останній засіб, який іспанський уряд не може нам заборонити - дострокові вибори до каталонського парламенту, які повинні мати характер плебісциту", - заявив Мас на конференції "Після 9 листопада: час вирішувати, час підбивати підсумки", в якій узяли участь близько 3 тисяч осіб.

Як зазначає РИА Новости, після проведення виборів, якщо прихильники незалежності отримають більшість, протягом півтора року триватимуть дії зі створення каталонської держави.

Раніше восени уряд Іспанії зупинив спробу провести референдум про незалежність Каталонії, звернувшись у конституційний суд країни. Замість референдуму, незважаючи на заборону, влада автономної області на початку листопада провела опитування про незалежність. Більш ніж 80% учасників голосування підтримали повний суверенітет Каталонії. Згодом Іспанія закликала Каталонію домагатися конституційної реформи замість незалежності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram