ГоловнаСвіт

У Москві напис на газоні виклали синьо-жовтими барвами

Комунальники не мали матеріалів іншого кольору

У Москві напис на газоні виклали синьо-жовтими барвами
Фото: shatilin.com

У Москві розгорівся ще один скандал, пов'язаний із використанням кольорів українського національного прапора. У вихідні напис "Москва" біля будинку Пашкова в столиці Росії виклали синім і помаранчевим кольорами.

Як повідомляє Life News, правоохоронці затримали чотирьох робітників, які впорядковували територію.

З'ясувалося, що політичного підтексту подія не має: комунальникам просто не видали тирси іншого кольору, оскільки на складах залишилися тільки синя і помаранчева фарби.

"Хлопці під'їхали, почали демонтувати літники і засипати перші дві букви синьою і помаранчевої фарбами - це все, що залишалося в нас на базі. До них одразу підійшли із зауваженням, а потім уже подзвонили мені з вимогою під'їхати на місце, - розповів заступник директора комунальної фірми "Інженерні системи" Павло Турне. - Я приїхав на Мохову, туди викликали і наряди поліції. Усіх нас привезли у відділення поліції, де ми написали пояснювальну. Нас підганяли терміни, і вирішили використовувати фарби, які є".

Затриманих комунальників відпустили, а оранжево-жовту тирсу з напису прибрали.

Нагадаємо, 20 серпня на шпилі сталінської висотки на Котельницькій набережній вивісили український прапор 3 на 6 метрів і пофарбували зірку, що вінчає шпиль, у жовто-блакитні кольори. Звинуваченого у вандалізмі українського руфера Григорія Мустанга в Росії оголошено в розшук, а міністр МВС України Арсен Аваков вручив руферові іменний пістолет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram